06 50 82 95 01 info@haansdakwerken.nl

Droog, veilig en warm

Als u door ons uw dak laat leggen, zorgen wij ervoor dat u droog en warm in uw huis kunt genieten.

Dakpannen

Ook voor een nieuw pannendak kunt u bij ons terecht. Wij hebben ervaring met pannendaken en plaatsen de dakpannen geheel volgens de gestelde normen (rekening houdend met de windgebieden en de helling van het dak). Wij kunnen u ook helpen met het uitzoeken van uw nieuwe dakpan. Voor een mooi, nieuw en constructief verantwoord pannendak moet u dan ook bij Haans Dakwerken zijn. Of u nu uw pannendak wilt renoveren of een compleet nieuw pannendak aan wilt leggen, wij gaan graag samen met u de uitdaging aan om tot dat resultaat te komen dat iedere voorbijganger overdondert. Haans Dakwerken legt met professioneel gemak elke pan op elk dak!

Verschillende dakpannen

In de basis zijn er twee soorten dakpannen: gebakken keramische dakpannen en betonnen dakpannen, ook wel sneldekpannen genoemd. Het voordeel van gebakken keramische dakpannen is dat ze dertig jaar lang goed blijven zonder aan kleur in te boeten. Anderzijds is het voordeel van betonnen dakpannen dat deze relatief goedkoper zijn dan gebakken keramische dakpannen. Een nadeel van betonnen dakpannen is echter weer dat ze al na tien jaar een doffere kleur krijgen. Voor beide soorten dakpannen geldt vanzelfsprekend dat Haans Dakwerken ze kan leveren in alle maten, vormen en kleuren. Zo is er voor elk dak een passende dakpan! Bij het uitzoeken van een geschikte dakpan staan wij u met raad en daad bij.

Werkwijze

Zodra Haans Dakwerken aan de slag gaat wordt eerst uw nieuwe pannendak voorzien van de nieuwe pannen en folie. Op verzoek kunnen wij ook isolerende folie leggen: zo kunt u uw pannendak vernieuwen en meteen isoleren. Vanzelfsprekend vervangen wij, bij bestaande daken, het stof en de panlatten ook. Als het onderliggende dakbeschot niet meer in een goede staat verkeert, kunnen wij ook deze vernieuwen. Er zijn twee mogelijkheden: het dakbeschot deels, dus alleen voor zover nodig, vervangen; is dat niet mogelijk dan vervangen we de gehele kap. De pannen worden bevestigd door middel van panhaken zodat deze ook bij harde windstoten gewoon netjes op hun plaats blijven liggen. Afhankelijk van de locatie worden er meer of minder haken gebruikt. Het grote voordeel hiervan is dat u bij uw nieuwe pannendak geen afwaaiende pannen meer hebt. Mocht dit door erg harde windstoten toch gebeuren, dan ligt de folie er onder om te voorkomen dat er lekkage ontstaat.